x

Oblikovna
19. 4. 2024

Dan Zemlje

Dan Zemlje, ki ga vsakoletno obeležimo 22. 4., bo letos potekal pred Križankami v ponedeljek v času glavnega odmora (10.10—10.50). Dogodek bodo v okviru predmeta aktivno državljanstvo pripravili dijaki iz 3. c in 3. a. Za dijake bodo pripravljene številne dejavnosti, tudi izmenjevalnica oblačil.

Anja Tintor, prof.

Foto: Nik Jevšnik, dan Zemlje 2018

Preberi
18. 4. 2024

Od korzeta do žaketa

Oblačilni videz Ljubljančanov, 1850–1950
IZZIV: VČERAJ JUTRIŠNJEGA DNE

Odprtje razstave oblačilnih podob dijakinj oddelka modnega oblikovanja je bilo v sredo, 17. 4. 2024. V Mestnem muzeju predstavljajo zaključne naloge lanskega šolskega leta; izzvale pa so tudi dijakinje lanskega 3. letnika, ki so na izziv odgovorile z raziskovanjem srajc.

Vabljeni na ogled.

Foto: Marko Turk

Preberi
18. 4. 2024

Moja zgodba

Vsak ima svojo zgodbo. Vse je vredno povedati. Vsako na svoj način …

Svoje zgodbe bodo pripovedovale dijakinje 4. letnika modnega oblikovanja.

Modna revija zaključnih letnikov bo v Centru Rog 7. maja 2024 ob 18. in 20. uri.

Foto: detajla s pomerjanja; avtor fotografij je Aljoša Bokan, mentor je Marko Turk.

Janja Žibret

Lea Levec

 

Preberi
18. 4. 2024

Kljub razdalji za zmeraj povezani

Nekaj dijakov SŠOF nas je v okviru izmenjave Erasmus januarja letos letelo na otok La Palma. Med zimskim časom v Sloveniji smo za en teden na La Palmi podoživljali tople poletne dni. Zdaj pa je prišel čas, da tudi Španci spoznajo našo kulturo, pokrajino, glasbo, hrano …

Preberi
16. 4. 2024

Aprilski bralni krožek

Srečanje s Tremi Evinimi hčerami je bilo točno takšno, kakršno je tisto lepo sredino popoldne v drugem tednu aprila moralo biti. V sencah dreves, na mladi spomladanski travi v Tivoliju, v družbi veveric in kužkov … Med oblizovanjem prstov, s katerimi smo v usta nosili sladko domače pecivo, smo ubesedovali svoje občutke in misli o knjigi pisateljice Elif Shafak.

Mentorica (in foto) Anja Tintor

Preberi
16. 4. 2024

1. mesto na tekmovanju

Priznanje za doseženo prvo mesto na 12. državnem tekmovanju učnih podjetij v okviru 18. mednarodnega sejma učnih podjetij so dosegle dijakinje 4. c: Maša Mubi, Tjaša Renčelj, Bernarda Lavrač in Zoja Jevnikar. Mentor je Aleksander Brezlan.

Čestitke!

Preberi
Arrow Small Up Gray
Dostopnost