sl SL

 

SŠOF na Poti ob žici – tek trojk

Naša šola se je tudi letos udeležila že 59. tradicionalnega dogodka v Ljubljani – Pot ob žici. Zbrali smo se že zjutraj, da bi s skupnimi močmi sestavili pet skupin po tri tekmovalce. Trojke so sestavljali: Grega Novogradec iz 1. a, Asja Masnoglav, Nika Kar in Hana Pušljar iz 2. f, Manja Pregar iz 2. g, Janja Jurjevič, Nia S. Radelj in Maša Golob iz 2. c, Mile Zemljič in Tjaša Perko iz 3. c ter Sara Sinjur, Nastja Kastelic, Lucija Čendak in Vida Prebil iz 4. f. Na pomoč pa nam je v zadnjih minutah priskočil še Rok z Aškerčeve srednje šole.

Profesorja športne vzgoje sta nam razdelila startne številke ter čipe, da so organizatorji lažje spremljali rezultate posameznih tekmovalcev. V športni opremi smo se skupaj odpravili proti gostilni Livada na start ter se ogreli za tek trojk. Tam so se na tekmovanje že pripravljali tudi osnovnošolci, ki so se tik za nami podali na trikilometrsko progo. Ko je zvok zračne pištole naznanil začetek, smo se vsak po svojih zmožnostih podali proti cilju. Trije kilometri asfalta in peska so »smešno« hitro minili in že smo bili na Kongresnem trgu, kjer nas je pričakala množica navijačev. V cilju smo dobili še okrepčilo – sadje in vodo. Vse to je naznanilo konec tekmovanja, prijazne pohvale gledalcev pa še vedno niso ponehale. Za darilo smo na cilju prejeli še zelene majčke z napisom »Pot ob žici«, ki nas bodo vsakič spominjale na ta dan.
Morda se trije kilometri teka ne zdijo nič posebnega, ampak na cilju smo bili vsi zelo zadovoljni z našim dosežkom. Bili smo tudi bolj sproščeni in boljše volje kot na začetku pred samim startom. Takšno jutro bi z veseljem ponovila, prepričana pa sem, da nisem edina, ki tako misli.

Tjaša Perko, 3. C

Foto: arhiv s|š|o|f.

 

Na tej spletni strani uporabljamo lastne analitične piškotke za zbiranje statističnih podatkov z namenom optimizacije uporabniške izkušnje na spletnem mestu. Vse zbrane podatke popolno anonimiziramo. Če obiščete naše spletno mesto in so nastavitve vašega spletnega brskalnika takšne, da dovoljujejo sprejemanje piškotkov, to razumemo kot vašo privolitev, da smemo uporabljati lastne analitične piškotke za zbiranje anonimiziranih podatkov.

V primeru, da želite izvedeti več o piškotkih na naši strani in kako jih lahko izbrišete, kliknite tukaj.

  Sprejmem piškotke na tej spletni strani.
Info