20 Sep

 

Novinarska konferenca v sredo, 28. junija, bo organizirana zaradi izjemne uvrstitve dijakinje Oblikovne, Sare Farah Kurnik, na svetovnem natečaju Science without Borders® Challenge 2017 na 3. mesto

Vabilo >>>

Zaradi izredno velikega števila prijavljenih umetniških ilustracij je komisija organizatorjev tekmovanja potrebovala kar dva meseca za ocenjevanje izdelkov na temo propadanja koralnih grebenov zaradi onesnaževanja. Zelo nas je razveselila novica, da je Sara prejemnica 3. nagrade, kar zanjo razen mednarodne reference pomeni tudi prejem 200 $ finančne nagrade.

Uspeh je pomemben tudi zato, ker je natečaj interdisciplinaren, znanstvena organizacija Living Oceans Foundation se ukvarja s preučevanjem oceanov, predvsem onesnaženja, posledic in možnih rešitev, zato so tudi likovni natečaji, ki jih organizirajo od 2013, zastavljeni v smislu povezovanja umetniškega ustvarjanja z biologijo in ekologijo z namenom osveščanja in izobraževanja. Pri pripravi dijakov 2. letnika grafičnega oblikovanja na natečaj sta zato sodelovali dve mentorici – Saša Vitežnik, prof. grafičnega oblikovanja in likovne teorije, ter Mojca Levin, prof. biologije in kemije, saj je bilo razen preučevanja tematike obvezno likovni izdelek tudi pojasniti in utemeljiti z besedilom. Za korekture angleških besedil se zahvaljujemo prof. angleščine Brigiti Peklaj.

Izdelki so morali biti izvedeni v eni izmed ročnih slikarskih tehnik, poslati je bilo treba originale, ki jih žal ne vračajo.

Zanimivost

Sponzor fundacije je Khaled bin Sultan, saudski princ, sedež organizacije pa je v Annapolisu (Maryland, ZDA).

Več >>>

 

Na tej spletni strani uporabljamo lastne analitične piškotke za zbiranje statističnih podatkov z namenom optimizacije uporabniške izkušnje na spletnem mestu. Vse zbrane podatke popolno anonimiziramo. Če obiščete naše spletno mesto in so nastavitve vašega spletnega brskalnika takšne, da dovoljujejo sprejemanje piškotkov, to razumemo kot vašo privolitev, da smemo uporabljati lastne analitične piškotke za zbiranje anonimiziranih podatkov.

V primeru, da želite izvedeti več o piškotkih na naši strani in kako jih lahko izbrišete, kliknite tukaj.

  Sprejmem piškotke na tej spletni strani.
Info