sl SL

 

Razreda: 3. f in 3. g

Termin: od ponedeljka, 20. 5, do petka, 24. 5. 2019

odhod iz Križank: ponedeljek ob 9. uri (dijaki se zberejo 8.45)

Predviden prihod v Križanke: petek, med 12. in 13. uro

Predvidena cena: 130 evrov, cena je oblikovana za 40 dijakov

Nastanitev: Kolpa, d. o. o., Hotel Kovač, Sela 5, 1337 Osilnica (www.kovac-kolpa.com).

Mentorji:

  • lončarstvo: lončar g. Štefan Zelko,
  • kiparstvo, risanje, fotografija: Damijan Kracina (strokovni vodja), Apolonija Simon, Uroš Acman,
  • spremljevalci: Peter Peterka, Tamara Špelca Nagode.     

PROGRAM

Lončarstvo, kiparstvo, slikanje in družabne aktivnosti.

Predviden potek šole v naravi:

  • ponedeljek: prihod v Osilnico, nastanitev, predstavitev aktivnosti: predstavitev lončarstva in dela z glino na lončarskem vretenu (mentor lončar Štefan Zelko),  predstavitev koncepta tematske  kiparske in slikarske delavnice (mentorji: Damijan Kracina, Apolonija Simon, Peter Peterka);
  • torek, sreda: lončarstvo in izvajanje kiparske in slikarske delavnice;
  • četrtek: zaključevanje projektov, priprava in žagnje keramike v lončarski peči (predstavitev redukcijske in raku tehnike žganja keramike), druženje ob lončarski peči, razstava in predstavitev  nastalih  izdelkov in projektov;
  • petek: odpiranje peči, pospravljanje, odhod.

Delo bo potekalo v skupinah. Ustvarjalne aktivnosti bomo izvajali na terenu in v prostorih Hotela Kovač. 

Šola bo zagotovila večino materialov, orodja in opreme za delavnice. Dijaki naj imajo s seboj preprosta (delovna) oblačila, če bodo želeli, se bodo lahko udeležili tudi kakšne športne aktivnosti, ne potrebujejo pa posteljnine in brisač za osebno higieno. Za delo na delavnicah pa so priporočljiva delovna zaščitna oblačila (za delo z glino, akrilnimi barvami, lepili …). Dijaki naj s seboj prinesejo opremo, ki jo bodo potrebovali za izbrano dejavnost: modelirke,  fotografsko opremo, risarske in slikarske pripomočke (skicirke, papir, svinčniki, akrilne barve, čopiči, paleta, zaščitna oblačila).

Predvidena cena šole v naravi  znaša 130 evrov in vključuje prevoz, bivanje, hrano (polni penzion) ter izvajanje lončarske ter drugih delavnic. Starši stroške šole v naravi poravnajo prek položnic (štirje obroki po 30 oz. 40 evrov januarja–maja).

Prosimo, da ob oddaji podpisanih prijavnic, s katerimi zagotavljate, da ste seznanjeni s pogoji potovanja in bivanja, navedete, ali želite vegetarijanske obroke ter morebitne druge (npr. zdravstvene) posebnosti.

Dijaki se v šolo v naravi prijavijo s podpisano prijavnico, ki jo oddajo konec januarja razredniku. Ta koordinatorju pošlje seznam prijavljenih dijakov z vsemi posebnostmi.

Prijavnica >>>

Dijaki morajo imeti s seboj osebni dokument ter zdravstveno izkaznico

Damijan Kracina, prof.

Peter Peterka, koordinator šole v naravi

Ljubljana, 14. januar 2019

Na tej spletni strani uporabljamo lastne analitične piškotke za zbiranje statističnih podatkov z namenom optimizacije uporabniške izkušnje na spletnem mestu. Vse zbrane podatke popolno anonimiziramo. Če obiščete naše spletno mesto in so nastavitve vašega spletnega brskalnika takšne, da dovoljujejo sprejemanje piškotkov, to razumemo kot vašo privolitev, da smemo uporabljati lastne analitične piškotke za zbiranje anonimiziranih podatkov.

V primeru, da želite izvedeti več o piškotkih na naši strani in kako jih lahko izbrišete, kliknite tukaj.

  Sprejmem piškotke na tej spletni strani.
Info